Стопкадър Нова ТвПоредна лекция на корта на най-добрия ни тенисист. Първата

...
Стопкадър Нова ТвПоредна лекция на корта на най-добрия ни тенисист. Първата
Коментари Харесай

Григор Димитров се разправи с австралиец в Чънду и очаква Зверев на полуфинала

Стопкадър Нова Тв

Поредна лекция на корта на най-хубавия ни тенисист. 

Първата ни ракета Григор Димитров победи Кристофър О`Конъл с 2:0 (6:4, 6:1) в четвъртфинала на шампионата от категория АТП 250 в Чънду. 

Първият сет вървеше доста оспорвано чак до 5:4, когато Гришо съумя да пробие и да поведе в общия резултат.

Вторият сет бе надалеч по-убедителен за българина, който проби рано. След това не позволи никакви изненади и завоюва срещата, която продължи по-малко от час и половина, написа gong.bg. 

На полуфинала в Китай Григор ще се изправи против Александър Зверев.

ПЪРВИ СЕТ (6:4):

1:0 Срещата стартира със сервис-гейм на Григор Димитров. Гришо поведе с 30:0, след което австралиеца взе една точка, само че това не спря хасковлията удобно да поведе.

1:1 Гришо стартира чудесно и на посрещане, като съществено затрудни съперника си, повеждайки с 30:15. Геймът въпреки всичко стигна до 40:40. Българинът съумя да върне два геймбола, а по-късно на собствен ред получи късмет за пробив. Все отново О`Конъл съумя да вземе разиграването си.

2:1 Първата ни ракета имаше леки усложнения при собствен сервис, макар че направи ас. Стигна се до 40:30 и късмет за австралиеца да пробие. Григор обаче се оправи и взе гейма.

2:2 Кристофър О`Конъл поведе с 30:0 след ужасно разиграване, при което Гришо излезе на мрежата. След това австралиецът потегли напред и взе още една точка. В последна сметка той затвори гейма на 0.

3:2 Григор Димитров още веднъж не бе извънредно безапелационен на собствен сервис. Той позволи двойна неточност и се стигна до 30:30. Все отново Гришо съумя да вземе разиграването си като всичко приключи с излизане на мрежата и стоп-воле.

3:3 Оспорван гейм, в който се стигна до 40:40, а австралийският тенисист съумя да завоюва разиграването си от третия геймбол.

4:3 Геймът стартира със страхотна точка, извоювана от Гришо, който излезе на мрежата и пусна бекхенд по диагонала. След това българинът дръпна с 40:15 и съумя да вземе разиграването си.

4:4 Кристофър О`Конъл поведе удобно с 40:15 и без проблеми завоюва сервис-гейма си.

5:4 На собствен ред Григор Димитров сподели безапелационна игра и не даде и точка на съперника си, с цел да още веднъж поведе в общия резултат.

6:4 Гришо поведе в гейма с 40:15, откакто австралиецът на два пъти прати топката в навън. Хасковлията имаше два сетбола, като осъществя още първия.

ВТОРИ СЕТ (6:1):

1:0 Труден първи гейм за Гришо. О`Конъл съумя да стигне до точка за пробив при 40:30, само че българинът съумя да я отбрани и да направи дюс. След това първата ни ракета на собствен ред имаше преднина и съумя да затвори гейма.

2:0 Отново оспорвано разиграване, Григор стигна до 30:30, откакто О`Конъл излезе на мрежата, само че не съумя да трансферира мрежата. След това с нова непредизвикана неточност Гришо получи късмет за ранен пробив. След това с майсторско осъществяване хасковлията съумя да реализира пробива.

3:0 Българинът разноски съперника си по корта, а по-късно със смаш поведе с 30:0. След това позволи една неточност, само че въпреки всичко резервира преднина от 40:15, а по-късно затвори гейма и затвърди пробива си.

3:1 Кристофър О`Конъл изцяло падна духом и стартира да бърка на собствен сервис, това разреши на Григор да поведе с 40:0 и да има три благоприятни условия за нов пробив. Първата от тях бе върната с мощен ас. Вторият брейк пойнт също бе избавен, аслед това се стигна даже до 40:40. Австралиецът изцяло възкръсна в гейма и съумя въпреки всичко да завоюва разиграването си.

4:1 Гришо отговори със страховит сервис-гейм. Той не позволи никакви съмнения и съумя да завоюва разиграването си на 0.

5:1 Първата ни ракета още веднъж поведе при сервис на О`Конъл. Българинът стигна до 30:15 след смаш по диагонала. Все отново резултатът бе подравнен до 30:30 след несполучлив ретур на Гришо. Именно той обаче получи нов късмет за пробив и в този гейм след непредизвикана неточност на австралиеца. Григор излезе от извънредно мъчно състояние и след майсторско прекачване взе преднина. Той съумя да стигне до втори пробив.

6:1 Григор сервираше за спечелването на мача и поведе с 30:0, по-късно имаше няколко неубедителни моменти и се стигна до тъждество 30:30. Все отново българинът стигна до мачбола, а по-късно сграбчи крайната победа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР